Gyógyító aszalt gyümölcsök |
2020-12-11 01:10:56 |
Rengeteg okunk van arra, hogy aszalt gyümölcsöt fogyasszunk és bevonjuk mindennapi táplálkozásunkba. A gyors nasinak számító aszalt gyümölcsök azonban még az egészségünkre is jó hatással vannak. Tudd meg, hogy melyiket érdemes egészséged megőrzése érdekében a leginkább vá... |
Az "A" vitaminról |
2019-10-17 22:48:17 |
Az A-vitamin a névsor szerinti első zsíroldékony vitamin, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból - az úgynevezett provitaminokból - a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépába... |
Zserbógolyók |
2018-12-18 17:25:50 |
HOZZÁVALÓK 45 dkg keksz, 45 dkg dió, 45 dkg kajszi lekvár, 1 citrom héja csoki máz 10 dkg vaj, 4 evő kanál jó minőségű kakaópor 4 ek cukor, 4 ek forró víz ELKÉSZÍTÉS Mindent egyformán, darált keksz, dió őrölt, kajszi lekvár, citrom héja reszelve.Jól össze gyúrni dió nagyságú golyók,és csokimáz Csoki máz ez 1 adag...10 dkg vaj,4 evő kanál kakaó jó minőségű... |
Gani Zsuzsanna - Nyár aroma |
2018-08-09 14:04:08 |
Gani Zsuzsanna - Nyár aroma Nézd! Előttem vérpiros pipacsmezőt, mögöttem aranysárga gabonát lenget a szél, hirtelen esőt csorgat a felleg, érzed a nyár-aromát? Ezernyi szín, ezernyi báj hízeleg, édes csalogány kacag és dalol. Ó, szemed ábrándos tükrében látom... |
Tartósítás fontos eleme: CUKOR |
2018-07-26 18:57:09 |
- A cukor megfelelő mennyiségben adagolva önmagában is alkalmas tartósításra. Ha a tartósítandó anyaghoz legalább 55 százalék cukrot adunk az minden egyéb tartósítás nélkül is romlásmentesen eláll. Például a kajszi-, a málna-, a meggylekvár vagy különböző szörpök. Főként a savas, jó aromájú készítményeket tartósíthatjuk ilyen módon. Arra ügyeljünk, hogy 55 százaléknál több cukr... |
BARACKOS PITE - variációk |
2018-07-16 10:55:00 |
KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ BARACKOS PITE Hozzávalók: 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 tojás, 50 dkg sárgabarack,1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál porcukor, zsiradék Habosra keverjük a margarint a sima és vaníliás cukorral, tojásságával, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojá... |
Nyár aroma Nézd! előttem vérpiros pipacsmezőt |
2018-06-28 21:52:36 |
Nyár aroma Nézd! előttem vérpiros pipacsmezőt mögöttem aranysárga gabonát lenget a szél, hirtelen esőt csorgat a felleg, érzed a nyár aromát? Ezernyi szín, ezernyi báj hízeleg, édes csalogány kacag és dalol. Ó, szemed ábrándos tükrében látom, ahogy az íriszeden áthatol. Türkiz lepke szállj, még élvezd a nyarat mosakodj meg vadvirág kehelyben lelkemet n... |
|